7 redenen om te investeren in een hoogwaardige houtkachel

Het ontwerp en de technologie waarmee moderne houtkachels worden gemaakt, verschilt nogal van die van de ‘kachels van gisteren’. De houtkachels van vandaag zijn uitstekende warmtebronnen en zijn ook best leuk om naar te kijken. Als u overweegt een verwarmingsunit voor uw huis te kopen of er een te upgraden die u al heeft, volgen hier enkele feiten die u graag weet over houtkachels.

Plaatsing Flexibiliteit

Een houtkachel kan vrijwel overal in huis worden geïnstalleerd, op voorwaarde dat er een manier is om een ​​ontluchtingspijp naar buiten te leiden. Dit betekent dat u elke kamer of ruimte kunt verwarmen. Een paar goed geplaatste kachels kunnen een cv-installatie bijna volledig vervangen.

Uitzonderlijke verwarming

Het grootste voordeel van huiseigenaren met een houtkachel is de kwaliteit van de warmte die het apparaat afgeeft. Houtkachels werken op het principe van stralingswarmte, die een gebied sneller en efficiënter verwarmt dan warme lucht die door het ventilatiesysteem van een huis wordt geblazen. De krachtige warmte van een houtkachel straalt zowel van alle kanten van de unit als van boven uit, en brengt warmte in alle richtingen.

Beter voor het milieu

Vergeleken met het gebruik van fossiele brandstoffen voor warmte (aardgas, propaan, kolen, enz.) Is hout veel milieuvriendelijker. Het wordt als ‘koolstofneutraal’ beschouwd, wat betekent dat het bij verbranding geen extra koolstofdioxide aan het milieu toevoegt. Dit komt omdat hout in zijn natuurlijke staat als boom kooldioxide absorbeert. Tijdens de verbranding blijft er een balans aanwezig.

Zuinige verwarming

Hout is een goedkope brandstof. Het kost minder dan olie, gas of elektriciteit. Huiseigenaren die strategisch het huis verwarmen, kunnen elk jaar honderden euro’s besparen op energierekeningen.

Werkt tijdens stroomuitval

Als u in een regio woont waar de hele winter af en toe stroom uitvalt, weet u hoe waardevol een 100% onafhankelijke warmtebron kan zijn. Met een betrouwbare houtkachel blijf je de klok rond warm, ongeacht de gas- of elektriciteitsvoorziening in je huis.

Kookgemak

Een over het hoofd gezien voordeel van houtkachels is het feit dat sommige modellen ook functioneren als kookplaat. Met een beetje oefening in temperatuuraanpassing en plaatsing van kookgerei, zult u merken dat het bovenoppervlak van uw houtkachel perfect is voor het koken en opwarmen van een eindeloze verscheidenheid aan voedsel en maaltijden.