Gewilde Liftdeurhaarden van Totem

De Franse ontwerper en producent Totem heeft een erg uniek en gewild concept op het gebied van open haarden. Totem heeft een concept ontwikkeld waarbij er gebruik wordt gemaakt van een onzichtbare liftdeur. Wat deze liftdeurhaard onderscheidt van andere liftdeurhaarden is dat de liftdeur met omlijsting volledig uit zicht kan worden gehaald, waardoor de haard als gewone open haard kan functioneren. Hierdoor kan een sfeervolle setting worden gecreƫerd.
Wanneer men de liftdeuren open heeft, heeft men een gewone open haard, waardoor men volop van de vuurbeleving en het knapperend, geurig hout kan genieten. Wanneer men de deuren sluit, dan heeft men een heerlijke warme kachel, met een schone verbranding, waarbij een hoog rendement kan worden behaald. Zo geeft de kachel meer warmte af en gebruikt hij minder hout dan een normale open haard. Omdat de liftdeuren geheel van glas gemaakt zijn, kan men het houtvuur toch goed blijven zien, waarbij het glas dankzij de raambeluchting goed schoon blijft.
Er zijn allerlei verschillende modellen liftdeurhaarden van Totem, men kan er voor kiezen om een grote, kleine, moderne of nostalgische liftdeurhaard in te bouwen. Er zijn meerdere materialen beschikbaar, ook kan men kiezen voor een haard met meerdere zichtzijden, een doorkijkhaard of een hanghaard.
Totem heeft bij zijn ontwerp ook aan de veiligheid gedacht. Bij open houtkachels heeft men natuurlijk altijd het risico van wegspattende vonken. Dit kan altijd gevaarlijk zijn wanneer de eigenaar even weg moet. Hiervoor kan men de liftdeuren op elk moment sluiten, zodat de haard gewoon veilig aan kan blijven staan.