Houtkachels en het Milieu

Wat doet uw Houtkachel met het milieu?

Is een houtkachel slecht voor het milieu?

Hout is een duurzame brandstof

In tegenstelling tot een fossiele brandstof als olie is hout een duurzame brandstof. We moeten er dan wel voor zorgen dat we genoeg bomen blijven planten, maar bomen gaan niet eerder op dan fossiele brandstoffen. Daarnaast is het zo dat de CO2 die vrijkomt bij de verbranding van hout niets te maken heeft met het broeikaseffect. Een houtkachel is wat dat betreft dus minder schadelijk voor het milieu dan de reguliere centrale verwarming.
Een goede houtkachel kan zelfs hetzelfde rendement halen als een gaskachel en in dit geval is dit dus niet alleen minder slecht voor het milieu maar zelfs beter.

Clean Burning Systeem

De moderne houtkachel maakt gebruik van een clean burning systeem en dit zorgt ervoor dat zelfs de roetdeeltjes die normaal in de atmosfeer komen gerecycled worden. Zo haalt u nóg meer rendement uit uw kachel en zo gaat bijna alle energie naar het verwarmen van uw vertrek. Door het dubbele verbrandingssysteem worden de gassen en roetdeeltjes opnieuw gebruikt en omgezet in warmte.

Stook kleine vuurtjes

Deze kleine tip zal u veel besparen want wie kleine vuurtjes stookt zal minder schadelijke stoffen uitstoten en zo haalt u dus nog meer rendement uit uw houtkachel!