Houtkachels van Dik Geurts

Dik Geurts is al bijna 30 jaar een begrip op het gebied van vrijstaande haardkachels, designhaarden en inzethaarden. Dik Geurts is een geheel Nederlands bedrijf gevestigd in Elst. De kachels worden in eigen huis ontworpen en geproduceerd in de eigen fabriek. De kenmerken van de producten van Dik Geurts zijn de unieke designs, de techniek en het vakmanschap.

In het begin van de jaren ’80 begon Dhr. Dik Geurts met het produceren van houtkachels,¬†Toen zijn buurman de kachel zag was hij erg onder de indruk van de techniek en het typische Nederlandse ontwerp. De buurman vroeg Dik Geurts om ook een kachel voor hem te maken, waarna steeds meer mensen aanvragen indienden bij Geurts. Uiteindelijk groeide de hobby van Geurts uit tot een succesvolle onderneming.
Er kwam steeds meer interesse voor de unieke ontwerpen van Geurts en ook bekende designers boden aan om voor Dik Geurts ontwerpen te maken. De fabriek ging steeds meer gestandaardiseerde modellen maken, maar ondanks dat is maatwerk een van de sterke punten van Dik Geurts gebleven.


De collecte bestaat inmiddels uit meer dan 40 verschillende modellen waarbij een indeling wordt gemaakt in 4 verschillende productgroepen van trendy designhaarden tot fraaie klassieke houtkachels. Er zijn verschillende modellen op internet te bewonderen, daarnaast kunt u voor het gehele assortiment ook eens een kijkje nemen in de showroom te Elst.

Leave a Reply