Je eigen gerecyclede design stoel

Huiseigenaren zijn de laatste tijd steeds meer op zoek naar goedkope manieren om het uiterlijk, de vastgoedwaarde en de bruikbaarheid van hun woningen te verbeteren. Dit geldt ook als het gaat om het verfraaien van het interieur.

Een goede manier om kosten te besparen is door recycling. De meeste mensen denken bij recycling vooral aan het recyclen van plastic, papier en blikjes. Maar voor huiseigenaren moet er gedacht worden aan het recyclen van vooral hout. Huiseigenaren kunnen voordeel halen uit het hergebruik van hout wanneer ze verbouwen, renoveren of als ze bezig zijn met de inrichting van het huis.

Recycle hout om je interieur te verfraaien

Zelfs als je normaal gesproken nooit je huis inricht met tweedehands meubels of met antiek, kan het gebruik hiervan de inrichting van je huis ook mooier maken. De mix van oude en nieuwe spullen kan namelijk een prachtig effect creëren. Het enige wat je moet hebben is wat creativiteit en oog voor een koopje.

Zo kan je bijvoorbeeld bij een tweedehandswinkel een kast kopen en die zelf voorzien van een spiegel en een nieuwe kleur. Of je kan de schoonheid van natuurlijk hout gebruiken om meubels van te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een “one of a kind” eiken tafel of je eigen design stoel van de pijnboom.

Andere manieren om te recyclen

Een tweedehands winkel, een garage sale of zelfs je eigen zolder zijn geweldige plekken om items te vinden die jouw interieur compleet kunnen maken. Een oude antieke klok maakt een interessante, leuke vervanging voor een deurbel. En ouderwetse melkbussen kunnen een speciaal tintje nostalgie en charme toevoegen aan een kamer.

Recyclen en besparen

Miljoenen tonnen bouw- en sloopafval materialen worden jaarlijks weggegooid. Huiseigenaren die hout en andere materialen recyclen kunnen duizenden euro’s besparen, zijn milieubewust bezig en hebben een origineel interieur.