Zo maakt u snel sfeer in uw woonkamer

Wanneer u snel sfeer wilt creëren in uw woonkamer en deze ook direct wilt kunnen uitschakelen, kunt u kiezen voor een gashaard. U hoeft geen hout meer te halen en van overtollig as bent u verlost. Met één handomdraai bent u in de mogelijkheid om geweldige sfeer te maken in uw kamer! Gashaarden kunnen vanuit uw luie stoel aan- en uitgezet worden, ideaal voor mensen die van gemak en comfort houden.
Het vermogen van de gashaard kunt u zelf bepalen, dit ligt aan verschillende factoren. Staat u gashaard in een grote ruimte, zal het langer duren voordat de ruimte verwarmd is. Ook moet u rekening houden met de isolatie van uw woning. Is deze goed, dit wil zeggen heeft u dubbele beglazing, muurisolatie en vloerisolatie, dan zal uw ruimte eerder verwarmd zijn. Er zijn echter nog bepaalde factoren waardoor het warmteverlies vergroot wordt. Denk hierbij aan een open keuken of open trap, hierdoor gaat warmte snel verloren.
U kiest voor sfeer en niet voor het bewerkelijke en natuurlijke van een houtkachel. U hoeft immers geen aslades meer te legen, niet meer te wachten totdat het vuur gedoofd is en u hoeft geen hout meer te halen. Als u kiest voor een gashaard kunt u genieten van een gezellig vuurtje door middel van een afstandsbediening. Het vlammenspel van een gashaard is immers nauwelijks meer te onderscheiden van houtgestookte vlammen. U heeft niet de geur en het geluid van een houtgestookte kachel, maar zeker wel de sfeer en warmte. Zo kunt u voor bijvoorbeeld een uurtje de kachel aanzetten en daarna direct weer uitschakelen. Een gashaard is zeer veilig, u heeft geen last meer van nasmeulend vuur als u naar bed gaat.
Een gashaard werkt natuurlijk op gas. Naast de gasaansluiting heeft u voor een gashaard ook een dubbelwandig rookkanaal nodig, waardoor een flinke verbouwing niet nodig is.
Met een gashaard kunt u met één druk op de knop warmte en sfeer creëren in uw woonkamer!